CVN - Commissie Cultureel Verdrag Vlaanderen - Nederland

Nederlandse jeugdfilm Dolfje Weerwolfje ook in Vlaamse bioscoopzalen

12/12/2011

Dolfje Weerwolfje, de film van Joram Lürsen op basis van Paul van Loons kinderboekenreeks rond het karakter Dolfje, is vanaf 14 december naast de Nederlandse ook in Vlaamse bioscopen te zien. De stemmen van de filmkarakters zijn voor de Vlaamse versie ingesproken door Vlaamse acteurs.

Dolfje Weerwolfje heeft als hoofdpersoon Dolfje Spaan, een jongetje dat op zijn zevende ontdekt dat hij een weerwolf is. Als weerwolf valt hij op door zijn witte haar en bril, beide eigenschappen die Dolfje Spaan ook als normaal jongetje meebrengt. Inmiddels publiceerde Paul van Loon dertien boeken met Dolfje en zijn avonturen in de hoofdrol; Dolfje Weerwolfje is de eerste verfilming.

Onder andere de Vlaamse acteurs Katelijne Verbeecke, Karlijn Sileghem, Els Dottermans en Geert Van Rampelberg spraken de stemmen in van verschillende filmkarakter. De regisseur Joram Lürsen is bekend van onder meer de film Alles is liefde, het origineel bij de Vlaamse remake Zot van A. Hij ziet de Vlaamse lancering van Dolfje Weerwolfje met plezier tegemoet: “Ik vind het super dat er nu ook een Vlaamse versie komt. Dat was toch nodig. We spreken dan misschien wel dezelfde taal, maar elke zin is toch anders.” (bron: Het Gazet van Antwerpen, 12 december 2011)

Geschreven door

Chris Deforche

Neem contact op met Chris Deforche voor meer informatie over dit bericht