CVN - Commissie Cultureel Verdrag Vlaanderen - Nederland

Nederlandse fietsen in Brussel: tentoonstelling “Dutch Design Bike” en de Orange Bike Days

16/09/2011

Gister opende in het Brusselse gemeenschapscentrum De Markten de tentoonstelling “Dutch Design Bike” zijn deuren. De expositie is een initiatief van Yksi Ontwerp te Eindhoven en de Nederlandse Ambassade in Brussel, en toont zowel bijzondere fietsen als een collectie objecten die geïnspireerd zijn op, of gemaakt zijn van fietsonderdelen. Alle fietsen en objecten zijn van Nederlandse makelij.

“Dutch Design Bike” laat de fiets zien als inspiratiebron voor verrassend design. Naast bijzondere unieke designerfietsen, loopt de tentoonstelling uiteen van een handtasje dat gemaakt is van fietsbanden, tot een kroonluchter van fietswielen. De makers hopen de bezoeker hiermee aan het denken te zetten over massaproductie en de wegwerpmaatschappij.

Ook is er een aandacht voor opmerkelijke ontwerpen zoals de snelste ligfiets en een fiets waarvan het frame gemaakt is van eikenhout.

Parallel aan deze tentoonstelling organiseert de Nederlandse Ambassade op 19 september de Orange Bike Day in Brussel. In het kader van de European Mobility Week wil de Ambassade op deze manier een bijdrage leveren door Brussel in de kijker te zetten als fietsstad. Een gezelschap van Brusselse hoogwaardigheidsbekleders, Belgische en Nederlandse fietsorganisaties, het fietsharmonisch orkest en andere deelnemers zullen in de vroege ochtend een fietstocht door Brussel maken, sommige van hen op Nederlands mooiste en hipste designfietsen. Op zondag 18 september, één dag vóór de Brusselse editie, vindt een Orange Bike Day plaats in Antwerpen.

Meer informatie over de tentoonstelling “Dutch Design Bike” vindt u hier. Foto’s van de opening op woensdag 14 september staan op deze website.

Meer informatie over de Orange Bike Day in Brussel op 19 september vindt u hier. Hier vindt u ook informatie over inschrijven en meedoen!

Geschreven door

Chris Deforche

Neem contact op met Chris Deforche voor meer informatie over dit bericht