CVN - Commissie Cultureel Verdrag Vlaanderen - Nederland

Nederlandse en Vlaamse dichters dragen voor in Berlijn

08/05/2012

Op 11 en 25 mei treden twaalf Vlaamse en Nederlandse dichter-performers en woordkunstenaars op bij de Freie Universität Berlin (FAB) met een programma van poëzie, muziek en videokunst, samen met hun Berlijnse collega´s.

De titel van het programma is “Es Gracht! Spoken Word und Lyrikperformance aus Flandern & den Niederlanden”. Al het oorspronkelijk Nederlandstalige werk zal in Duitse vertaling opgevoerd worden, toegankelijk voor al het geïnteresseerde publiek. De Vlaamse en Nederlandse kunstenaars die op zullen treden zijn: Mark Boog (Nieuwegein), Daan Doesborgh (Amsterdam), Ellen Deckwitz (Utrecht), Brecht Evens (Gent), Andy Fierens (Antwerpen), Marjolijn van Heemstra (Amsterdam), Maarten Inghels (Antwerpen), Erik Lindner (Amsterdam), Jeroen Naaktgeboren (Rotterdam), de band Poetry in Motion (Nieuwegein), Randall. C (Gent), de band Reinout met Nevenwerking (Antwerpen), Maud Vanhauwaert (Antwerpen) en Reinout Verbeke (Antwerpen).

Het project is een idee van de Berlijnse hoogleraar Neerlandistiek Jan Konst (FAB) en wordt financieel ondersteund door de Nederlandse Taalunie, het Vlaams Fonds voor de Letteren, het Nederlands Letterenfonds, de Nederlandse ambassade en de Vlaamse vertegenwoordiging in Berlijn. De FAB organiseert het project in samenwerking met Literaturwerkstatt, een Berlijnse literaire organisatie die jonge auteurs uit de hele wereld in contact brengt met het Berlijnse publiek.

Geschreven door

Chris Deforche

Neem contact op met Chris Deforche voor meer informatie over dit bericht