CVN - Commissie Cultureel Verdrag Vlaanderen - Nederland

Nederlandse diplomaten thuis voor werkbezoek Gedeeld Cultureel Erfgoed

Erfgoed
13/02/2014

Tussen 9 en 12 februari namen elf diplomaten van tien Nederlandse Ambassades deel aan het werkbezoek Gedeeld Cultureel Erfgoed, georganiseerd door DutchCulture. De diplomaten zijn werkzaam op de Nederlandse posten in onder meer Indonesië, Suriname, de Verenigde Staten, Zuid-Afrika en Australië.

Het werkbezoek bracht de deelnemende diplomaten langs het Ministerie van Buitenlandse Zaken, het Instituut voor Beeld en Geluid, BK City in Delft en het Andaz Hotel in Amsterdam voor ontmoetingen met Nederlandse erfgoedprofessionals. Afsluiter van het programma, waarbij ook CVN aanwezig was, was de publieksbijeenkomst Linking Mutual Heritage. Voor deze gelegenheid was het gezelschap te gast bij de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed te Amersfoort. Enkele van de aanwezige diplomaten presenteerden welke vragen er leven in de landen waar zij werken en de mogelijkheden voor het Nederlandse erfgoedveld om die thematiek in programmering en profilering te verwerken. De onderwerpen die aan bod kwamen, zijn:

Vier Nederlands organisaties presenteren hun internationale plannen:

GCEambassademedewerkers

Foto van de deelnemende diplomaten v.l.n.r.: Pavel Kouzmine, Sander Werrie, Thymen Kouwenaar, Robert Zimmerman, Ineke van de Pol, Jeroen Louis Martens, Sandra Ammersingh, Louis Piët, Ineke de Hoog, Femke Withag en Jan Kennis. Foto: Maarten van Haaff.

 

 

Geschreven door

Chris Deforche

Neem contact op met Chris Deforche voor meer informatie over dit bericht