CVN - Commissie Cultureel Verdrag Vlaanderen - Nederland

Nederlandse ambassadeurs bijeen in Den Haag

13/01/2013

Van 12 tot 16 januari vindt de Ambassadeursconferentie plaats: de jaarlijkse conferentie waarbij de Nederlandse ambassadeurs en consuls-generaal naar Den Haag komen voor een programma over actuele internationale thema’s en beleid.

Met ongeveer 140 vertegenwoordigingen heeft het ministerie van Buitenlandse Zaken, en daarmee Nederland, een wereldwijd netwerk. De ambassadeurs, permanent vertegenwoordigers en consuls-generaal van deze posten, allen in beeld op onderstaande foto, werken dagelijks om de belangen van Nederland en Nederlanders in het buitenland te behartigen. Zij komen één maal per jaar bijeen in Den Haag om ontwikkelingen in Nederland, het beleid van de regering, en de belangrijkste punten voor het nieuwe jaar te bespreken. De Ambassadeursconferentie is zo een belangrijk instrument om de Nederlandse belangen met één stem uit te dragen.

Op de Ambassadeursconferentie hebben de ambassadeurs, permanent vertegenwoordigers en consuls-generaal onder andere bijeenkomsten met de premier, ministers, parlementsleden, het bedrijfsleven en vertegenwoordigers van het maatschappelijk middenveld. Zij voeren discussie over het Nederlands buitenlands beleid, over organisatorische vraagstukken, en over economische diplomatie en het topsectorenbeleid.

Via Twitter #NLamb2014 komen updates naar buiten van ambassadeurs die onderdelen van het programma bijwonen. Blijf op de hoogte via deze Twitterbeam, of volg de conferentie via een live stream.

Daarnaast houdt een groot aantal ambassadeurs een Twitterkwartiertje. Ruim 45 ambassadeurs, consuls-generaal en permanente vertegenwoordigers zitten klaar om vragen te beantwoorden of hun licht te laten schijnen op specifieke onderwerpen. Thema’s die bijvoorbeeld aan bod komen zijn: economische diplomatie, hulp en handel, vrede en veiligheid, de actuele situatie in het gastland, moderne diplomatie. Maar ook over alle andere onderwerpen kunnen de diplomaten worden bevraagd. Klik hier om te lezen hoe u uw vraag kunt stellen.

CVN relevantie: Culturele diplomatie en samenwerking richting Derde Landen, Viering 20 jaar culturele samenwerking, gezamenlijke herdenking Eerste wereldoorlog.

 

Geschreven door

Chris Deforche

Neem contact op met Chris Deforche voor meer informatie over dit bericht