CVN - Commissie Cultureel Verdrag Vlaanderen - Nederland

Nederlands-Duits Verdrag voor coproductie van films in Berlijn ondertekend

09/02/2015

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Bussemaker en de Staatsministerin bei der Bundeskanzlerin und Beauftragte der Bundesregierung für Kultur und Medien Prof. Monika Grütters en de Leiter der Kultur und Kommunicationsabteilung des Auswärtigen Amtes Dr. Andreas Görgen hebben samen in Berlijn tijdens het Internationaal Filmfestival het verdrag voor de coproductie van films ondertekend.

Met het ondertekenen willen beiden landen betere condities ontwikkelen om coproducties tussen een kleine partner als Nederland en Duitsland mogelijk maken. Dit stimuleert samenwerking en creëert mogelijkheden tot uitwisseling in de sector. Grenzen worden overschreden wat de productieactiviteit in beide landen verhoogt.

Bussemaker: ‘Ik zie het als een belangrijke opdracht aan ons, regeringen, om kunst en cultuur in woord en daad te ondersteunen. Door waar nodig financiële drempels weg te nemen en makers in staat te stellen zich onafhankelijk en artistiek volledig te ontplooien. In deze tijd is dat misschien wel belangrijker dan ooit. Met dit verdrag geven we een boost aan de maatschappelijke kracht van de filmcultuur waar het publiek uit onze beide landen optimaal van gaat profiteren. Ik ben er trots op en zie uit naar alle nieuwe coproducties die daarmee nog tot stand gaan komen.’

Zie bron en volledig bericht: Rijksoverheid 

Geschreven door

Chris Deforche

Neem contact op met Chris Deforche voor meer informatie over dit bericht