CVN - Commissie Cultureel Verdrag Vlaanderen - Nederland

Musea van Antwerpen en Vlissingen deze zomer verbonden door boottocht

18/06/2012

Deze zomer kunnen cultuursnuivers zich per boot tussen Vlissingen en Antwerpen verplaatsen, om de musea en festivals van beide steden te bezoeken. Onder de naam “Stroomopwaarts/ Stroomafwaarts” organiseren het sociaal-cultureel instituut Scoop en de Zeeuwse Bibliotheek gedurende drie dagen deze culturele vaartocht, in het kader van het Jaar van het Water.

Er valt te kiezen uit drie boottochten. De eerste vindt plaats op 7 juli en draagt de naam ‘Le Bateau ivre’. Deze tocht heeft een literair thema. De auteurs Geert Van Istendael en Cordula Rooijendijk reizen mee vanaf Vlissingen en bij aan komst in Antwerpen is er een literaire wandeling door de stad. Omgekeerd worden Vlaamse cultuurliefhebbers per boot overgezet om het Zeeuwse culturele festival ‘Onderstroom’ te bezoeken.

De tweede tocht  is op 4 augustus met havenvertellingen en muziek aan boord. Vanuit Zeeland worden bezoekers naar de Antwerpse Museumnacht gebracht. Omgekeerd vaart de boot naar Vlissingen, met een culinaire tocht door de stad en een bezoek aan het meezingspektakel “Vlissingen Zingt”.

De derde en laatste tocht staat gepland op 1 september en voorziet in een uitwisseling tussen het festival ‘De Zomer van Antwerpen’  en het ‘Zeeland Nazomerfestival’.

Voor verdere informatie over het programma en alle praktische details, verwijzen we u graag door naar www.stroomopafwaarts.nl.

Geschreven door

Chris Deforche

Neem contact op met Chris Deforche voor meer informatie over dit bericht