CVN - Commissie Cultureel Verdrag Vlaanderen - Nederland

Mensje van Keulen wint Charlotte Köhler Prijs 2011

27/09/2011

Mensje van Keulen (1946) wint de Charlotte Köhler Prijs 2011. Dit werd gister bekend gemaakt door de Vereniging van Letterkundigen, die de organisatie van de prijs beheert namens de Stichting Charlotte Köhler. De Stichting bekroont met deze prijs Van Keulens laatste verhalenbundel Een goed verhaal (2009), en wil daarmee haar gehele oeuvre in het zonnetje zetten.

Mensje van Keulen is auteur van verhalen en romans en heeft sinds haar debuut in 1969 een omvangrijk oeuvre opgebouwd. Haar debuutroman Bleekers zomer (1969) is inmiddels veelvuldig herdrukt. De jury prijst Van Keulens werk als volgt: “Bij een goed verhaal werkt het zo dat je over de personages kunt blijven fantaseren. Die techniek, die neerkomt op weglaten, spanning opbouwen en dan met een onverwachte wending naar een splijtend inzicht en een open einde afkoersen, beheerst Mensje van Keulen als weinig anderen.”

De Charlotte Köhler Prijs is een driejaarlijkse prijs. Zij werd in het leven geroepen door mevrouw Charlotte Köhler in 1988, samen met een stipendium voor veelbelovend literair vertalerstalent. Aan de Prijs is een geldbedrag verbonden. De uitreiking vindt plaats op donderdag 17 november.

Geschreven door

Chris Deforche

Neem contact op met Chris Deforche voor meer informatie over dit bericht