CVN - Commissie Cultureel Verdrag Vlaanderen - Nederland

Meertens Instituut geeft nieuw e-tijdschrift Vertelcultuur uit

24/10/2014

Op 22 oktober 2014 geeft het Meertens Instituut het gratis e-tijdschrift Vertelcultuur uit. In Vertelcultuur zullen wetenschappelijk verantwoorde, toegankelijk Nederlandstalige artikelen verschijnen die een zeer brede doelgroep aanspreken. De artikelen zijn voornamelijk geschreven onderzoekers, studenten en verhalenvertellers.

Over Vertelcultuur

In het tijdschrift staan mondelinge overleveringen en (volks)verhalen vertellen centraal, in heden en verleden. In Vertelcultuur zal voornamelijk aandacht worden besteed aan boeken óver vertelcultuur, en kunnen er uitstapjes worden gemaakt naar aanverwante performing arts, naar balladen, troubadours, liedcultuur en cabaret. Tevens wordt er aandacht besteed aan jeugdliteratuur, games, blogs, evenementen, opleidingen, studies, documentaires en films die een duidelijke band hebben met de mondelinge vertelcultuur en tradities.

Vertelcultuur is gemakkelijk als pdf te downloaden op de website van het Documentaire en OnderzoeksCentrum Volksverhaal van het Meertens Instituut.

Voor meer info: Meertens Instituut

 

Geschreven door

Chris Deforche

Neem contact op met Chris Deforche voor meer informatie over dit bericht