CVN - Commissie Cultureel Verdrag Vlaanderen - Nederland

Manfred Sellink topman Koninklijke Musea Antwerpen

17/10/2014

De topman van het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten in Antwerpen (KMSKA). Dat heeft Vlaams minister van Cultuur Sven Gatz (Open VLD) bekendgemaakt. “Ik ben fier met Manfred Sellink een waardige opvolger voor Paul Huvenne te hebben gevonden”, aldus Gatz. Sellink was tot nog toe directeur van de Musea Brugge.
De Nederlander Manfred Sellink kwam als geschikte kandidaat uit een aanwervingsprocedure. Hij is doctor in de kunstgeschiedenis (Vrije Universiteit Amsterdam) met een proefschrift over de graveur en tekenaar Philips Galle. Sellink is ook bekend om zijn specialisaties in o.a. het leven en werk van Pieter Bruegel de Oude, het landschap in de zestiende eeuw in de Nederlanden en de geschiedenis van musea en tentoonstellingen.

Volgens bevoegd minister van Cultuur Gatz heeft Sellink als museumdirecteur van de Brugse Musea (met onder meer het Groeningemuseum en het Gruuthuusemuseum) en als gespecialiseerd kunsthistoricus “de nodige zakelijke, vaktechnische en wetenschappelijke expertise om het KMSKA te leiden”.

Gatz is vol lof over Sellink. “Hij kent het Vlaamse museumlandschap als zijn broekzak. Hij beschikt over een grote geloofwaardigheid en legitimiteit in binnen- en buitenland en een indrukwekkend netwerk. In de schitterende historische musea van Brugge heeft hij al getoond oog te hebben voor innovatie en vernieuwing die een breed publiek kunnen aantrekken.”

Bron en volledig artikel: De Redactie.be

Geschreven door

Chris Deforche

Neem contact op met Chris Deforche voor meer informatie over dit bericht