CVN - Commissie Cultureel Verdrag Vlaanderen - Nederland

Literatuurbeurs ‘Manuscripta’ presenteert rijke selectie Vlaamse en Nederlandse titels

02/09/2011

Ook dit jaar betekent ‘Manuscripta’ de opening van het literatuurseizoen in Nederland. Dit weekend, 3, 4 en 5 september, presenteren honderden Nederlandse uitgevers  hun aanbod in de Amsterdamse Westergasfabriek. Het werk van Vlaamse auteurs krijgt een speciale plek: dit jaar zullen de belangrijke Vlaamse uitgeverijen nadrukkelijk aanwezig zijn met een eigen stand.

Ook het programma dat de boekenbeurs omlijst, zet de band tussen Nederland en Vlaanderen in de kijker. In de serie ‘Vlamingen in Nederland, Nederlanders in Vlaanderen’ zullen zes Vlaams-Nederlandse auteursduo’s elkaar en elkaars werk introduceren bij het publiek. Het betekent de aftrap van een kleine literaire roadtrip: later dit jaar zullen dezelfde duo’s aanwezig zijn op de Boekenbeurs van Antwerpendie plaatsvindt tussen 31 oktober en 11 november. De blog van tijdschrift Ons Erfdeelgeeft een handig overzicht van de auteurs die de zes duo’s vormen.

Manuscripta brengt ieder jaar boekpresentaties, podiumoptredens, interviews met bekende en debuterende auteurs, signeersessies, exclusieve previews van boekverfilmingen en bijzondere buitenacts. Een paar namen van schrijvers die er dit jaar in levende lijve zullen rondlopen zijn Erwin Mortier, Connie Palmen, Erik Vlaminck, Stefan Brijs, Jan Siebelink en Toon Tellegen.

Klik hier voor de website van Manuscripta.

De tijden waarop de serie ‘Vlamingen in Nederland, Nederlanders in Vlaanderen’ plaatsvindt, vindt u in dit blokkenschema.

Geschreven door

Chris Deforche

Neem contact op met Chris Deforche voor meer informatie over dit bericht