CVN - Commissie Cultureel Verdrag Vlaanderen - Nederland

Liesbeth List neemt afscheid van haar Vlaamse publiek

17/02/2012

Met twee optredens in Gent (op 17 februari) en Antwerpen (op 24 februari) neemt zangeres Liesbeth List deze maand afscheid van haar Vlaamse publiek. Op 12 januari maakte ze al bekend te stoppen met optreden na haar jubileumtour ’40 Jaar Liesbeth’. Na verschillende optredens in Nederland is Vlaanderen de komende dagen aan de beurt om haar uit te zwaaien. “Ik heb 45 jaar rondgetoerd en dat volstaat”, zo liet ze gisteren optekenen door Het Nieuwsblad.

List veroverde het publiek eind jaren zestig door haar optredens samen met de in 2009 overleden Ramses Shaffy. Ze groeiden uit tot een legendarisch zangduo metPastorale als eerste grote hit. Ook solo oogstte ze succes met haar uitvoeringen van chansons van Jacques Brel. List was de afgelopen 45 jaar te bewonderen op zo’n beetje alle belangrijke podia van Vlaanderen en Nederland. Als kroon op haar verdiensten werd ze in 2002 geridderd in de Orde van de Nederlandse Leeuw. Daarnaast mag ze zich sinds 2005 ridder noemen in de Franse Légion d’Honneur.

De volledige speellijst van ’40 Jaar Liesbeth’ in Nederland en Vlaanderen vindt u hier. Haar allerlaatste optreden op 20 maart in het Amsterdamse circustheater Carré is inmiddels al uitverkocht.

Geschreven door

Chris Deforche

Neem contact op met Chris Deforche voor meer informatie over dit bericht