CVN - Commissie Cultureel Verdrag Vlaanderen - Nederland

Libris Literatuur Prijs voor Ilja Leonard Pfeijffer

Amstelhotel Amsterdam
14/05/2014

La Superba

De Libris Literatuur Prijs 2014 is toegekend aan Ilja Leonard Pfeijffer voor zijn roman La Superba, zo maakte juryvoorzitter Paul Witteman op 13 mei bekend in het Amstel Hotel te Amsterdam. De jury van de Libris Prijs prijst “de manier waarop de auteur met de lezer een superieur spel van werkelijkheid en literaire verbeelding speelt”. De prijs geldt als bekroning van de beste oorspronkelijke Nederlandstalige roman van het afgelopen jaar. La Superba is verschenen bij De Arbeiderspers.

De jury noemt het boek “een belangrijke roman met universele zeggingskracht, die de komende jaren vele nieuwe lezers verdient, ook buiten ons eigen taalgebied. Behalve een ode aan Genua en zijn bewoners, is La Superba in de eerste plaats een indrukwekkende ode aan de verbeelding“. Lees ook het volledige juryrapport op de website van de Libris Literatuur Prijs. Aan de prijs is een geldbedrag verbonden van 50.000 euro.

Naast Pfeijffer waren in  2014 de volgende auteurs genomineerd: Jeroen Theunissen (De omwegen), Robbert Welagen (Het verdwijnen van Robbert), Stefan Hertmans (Oorlog en terpentijn), Tom Lanoye (Gelukkige slaven) en Marente de Moor (Roundhay, tuinscène). In 2013 won Tommy Wieringa de Libris Literatuur Prijs met zijn roman Dit zijn de namen.

 

Geschreven door

Chris Deforche

Neem contact op met Chris Deforche voor meer informatie over dit bericht