CVN - Commissie Cultureel Verdrag Vlaanderen - Nederland

Kunstenaars worden beter begeleid naar alternatieve financieringsmiddelen | Knack

03/07/2013

(Belga) Kunstenaars en organisaties binnen de kunsten- en erfgoedsector hebben geen nood aan nieuwe financieringsmogelijkheden, maar wel aan meer begeleiding en toegankelijkheid. Dat heeft Vlaams minister van Cultuur Joke Schauvliege (CD&V) vandaag gezegd tijdens de voorstelling van de aanvullende financiering voor de sector. Die zal meer op maat gebeuren, met onder meer de oprichting van een helpdesk.

Een van de maatregelen is de oprichting van een helpdesk. Waar het Kunstenloket voorheen enkel juridische begeleiding gaf, kunnen kunstenaars er nu ook terecht voor individuele zakelijke coaching. Ze krijgen bijvoorbeeld vijf gratis sessies over carrièreplanning en ondernemerschap.

“We willen zo het ondernemerschap in de kunstensector stimuleren”, zegt Schauvliege. “Door het toegankelijker te maken, tonen we dat het niet vies is dat een kunstenaar denkt als een ondernemer.”

Kunstenorganisaties kunnen voor die informatie terecht bij gespecialiseerde dienstverleners. De verschillende kunstensteunpunten BAM, MCV en VTi zijn de inhoudelijke aanspreekpunten voor kunstenaars en kunstenorganisaties. Zij smelten in de toekomst samen tot één Kunstensteunpunt.

Bron en volledig artikel: Belga Knack

Geschreven door

Chris Deforche

Neem contact op met Chris Deforche voor meer informatie over dit bericht