CVN - Commissie Cultureel Verdrag Vlaanderen - Nederland

KOERS KUNST

06/04/2011

KOERS KUNST is de naam van een onafhankelijk initiatief dat iedereen oproept voorstellen te doen voor vernieuwing in de cultuursector. KOERS KUNST wil tegenover de discussie over subsidie en belangen een alternatief plaatsen: een onafhankelijke, publieke zoektocht naar vernieuwing. Niet defensief, over geld of om belangen, maar publiekelijk, over de mogelijkheden voor vernieuwing. Want nadenken over kunst en cultuur is niet per se saai, abstract of bureaucratisch, maar kan juist concreet, spannend en inspirerend zijn.

Van april tot eind juni vraagt KOERS KUNST deskundige professionals naar hun ambitieuze voorstellen om de productie, presentatie, deelname en financiering van kunst en cultuur te vernieuwen. Cultuurliefhebbers en betrokken buitenstaanders zijn van harte welkom om mee te denken. De beste ideeën worden direct online verspreid, zodat iedereen ze kan lezen én kan reageren. Een panel van deskundigen zal zijn licht laten schijnen over de voorstellen. De Volkskrant en de AVRO volgen de zoektocht op de voet.

Zo ontstaat een landelijke brainstorm, waarmee vorm kan geven worden aan een vitale culturele toekomst van het land. “Dat is niet alleen hard nodig, we zijn ook het verplicht, aan onze pioniersreputatie en handelsgeest, waarmee we Nederland wederom creatief tot bloei kunnen laten komen”, aldus initiatiefnemers Johan Idema en Simon van den Berg.

Geschreven door

Chris Deforche

Neem contact op met Chris Deforche voor meer informatie over dit bericht