CVN - Commissie Cultureel Verdrag Vlaanderen - Nederland

Jury kent Vlaams-Nederlandse Journalistenbeurzen toe

09/03/2012

Na grondige beraadslaging heeft de onafhankelijke jury van de vernieuwde Vlaams-Nederlandse journalistenbeurs 2012 vijf beurzen toegekend. De jury, samengesteld uit media-experts uit Vlaanderen en Nederland en onder voorzitterschap van voormalig Vlaams minister Paul van Grembergen, beoordeelde 13 voorstellen en selecteerde 3 onderzoeksbeurzen en 2 uitwisselingsbeurzen.

Voor het eerst hebben drie journalisten in 2012 het startsein gekregen voor het uitvoeren van hun journalistiek onderzoeksproject. Deze onderzoeksvoorstellen werden ondermeer beoordeeld op hun maatschappelijke relevantie, nieuwswaarde en diepgang.

De resultaten van de onderzoeken zullen naar verwachting in het najaar 2012 worden gepubliceerd in de Vlaamse en/of Nederlandse media. De twee uitwisselingsbeurzen vinden plaats met een Nederlandse en een Vlaamse redactie.

De Vlaamse Vertegenwoordiging in Nederland en de ambassade van het Koninkrijk der Nederlanden in België willen met de journalistenbeurs de kennis, het begrip en de interesse tussen Vlaanderen en Nederland stimuleren door kwaliteitsvolle journalistiek te bevorderen. Hiervoor stellen ze in 2012 in totaal 22.000 euro ter beschikking.

Meer en uitgebreide informatie over de journalistenbeurs vind je opwww.vlaanderen.be/denhaag/journalistenbeurs

Geschreven door

Chris Deforche

Neem contact op met Chris Deforche voor meer informatie over dit bericht