CVN - Commissie Cultureel Verdrag Vlaanderen - Nederland

Internationaliseringsportal Creatieve Industrie

06/03/2015

Voorzitter van Dutch Creative Industrie, Harry Starren heeft samen met topteamleden Jeroen van Erp en Ernest Slot vandaag ‘creativeholland’, het internationaliseringsportal voor de creatieve industrie online gezet.

Op de website is toegesneden en actuele informatie te vinden voor Nederlandse creatieve ondernemers die in het buitenland kansen willen benutten maar is tegelijkertijd een gemakkelijk vindbare toegang voor potentiële buitenlandse opdrachtgevers tot de Nederlandse creatieve industrie.

Het is de bedoeling dat Creativeholland, de naam van de site, een substantiële bijdrage gaat leveren aan de versterking van de internationale concurrentiekracht van de Nederlandse creatieve industrie.

Via een speciale link wordt dit, en waarschijnlijk ook volgend jaar, toegesneden informatie gedeeld over de activiteiten van de Nederlandse creatieve industrie in het kader van ‘focusland’ Duitsland.

Creativeholland is uitsluitend een informatiekanaal van en voor de Nederlands creatieve industrie, is complementair aan de informatie van bijvoorbeeld RVO en de Kamer van Koophandel en vertegenwoordigd geen nieuwe organisatie. In de volgende fase zal een netwerk van correspondenten en medewerkers van de Ambassades en Consulaten via het portal kansen signaleren en feedback leveren op de prestaties van de Nederlandse creatieve industrie in het buitenland.

Het portal dat is ontworpen en ontwikkeld door Flink uit Den Haag, werd mogelijk werd gemaakt door een bijdrage van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen. Een groot aantal partners droegen inhoudelijk bij en de leden van de Federatie Dutch Creative Industries kunnen via het portal worden aangesproken voor verdere informatie.

Zie website: http://creativeholland.com

Persbericht: Federatie Dutch Creative Industries 

Geschreven door

Chris Deforche

Neem contact op met Chris Deforche voor meer informatie over dit bericht