CVN - Commissie Cultureel Verdrag Vlaanderen - Nederland

Inge van Iersel wint Photo Academy Award 2011

16/09/2011

Sinds 9 september waren de inzendingen al te bewonderen in het FotoMuseum van Den Haag, en sinds gisteravond is ook de winnaar bekend van de Photo Academy Award 2011.

De hoofdprijs overall ging mee naar huis met Inge van Iersel, die afgestudeerde aan de fotoacademie St. Joost in Breda. Haar inzending was het fotoboek I Love You Forever, over een gezin in financiële problemen zonder vaste woning. Op de achtergrond opereert Bureau Jeugdzorg, dat zich met de opvoeding van de kinderen bemoeit. Het is een indringend, actueel verhaal over mensen die leven in dezelfde maatschappij als degene die door het boek bladert. De jury noemt het een “bijna on-Hollands portret”, en vergelijkt het met de portretpraktijk in Engeland. De jury spreekt waardering uit omdat de reportage van Van Iersel “net iets milder is in onderwerp waardoor het voor de kijker beter mogelijk gemaakt wordt van andere dingen te genieten, zoals prachtig lichtgebruik en compositie”.

De tweede en derde overall prijzen gingen respectievelijk naar Zaza Bertrand(afgestudeerd aan KASK Gent) en Linelle Deunk (afgestudeerd aan Fotoacademie Amsterdam).

De Photo Academy Award is een fotowedstrijd die openstaat voor inzendingen van alle studenten die het afgelopen kalenderjaar eindexamen gedaan hebben aan een fotografieopleiding in Vlaanderen of Nederland. Inzending staat open voor losse foto’s, series, fotoboeken en mulimedia-presentaties. De hoofdprijs overall bestaat uit een geldbedrag van 2500 euro en een publicatie in het vakmagazine DigiFotoPro.

De expositie met alle inzendingen loopt nog tot en met 9 oktober. Meer informatievindt u hier.

Geschreven door

Chris Deforche

Neem contact op met Chris Deforche voor meer informatie over dit bericht