CVN - Commissie Cultureel Verdrag Vlaanderen - Nederland

How Do You Do

08/11/2012

Vandaag vindt de tweede editie van How Do You Do? plaats tijdens de Creative Media Days in Gent. Het is een internationaal event voor en met makers uit de digitale creatieve en culturele sector. Het evenement is volledig gratis en vindt plaats in ICC in Gent.

Veertig ‘digitale helden’ geven inzicht in ‘the making of’ van hun succesvolle projecten en dit aan één van de tien thematafels. Kunstenaars, game developers, cross-over onderzoekers en andere digitale helden delen de ontwikkeling van hun projecten met de deelnemers.

Verwacht echter geen monologen over eindproducten maar hands-on sessies over werkprocessen, valkuilen en wegen naar succes. Wat ging er mis en wat pakte juist goed uit? Wat bleek een geheim wapen en op welk gebied valt nog terrein te winnen? De tien tafels hebben elk een eigen thema als transmedia, gaming, film, kunst, business development, enzovoort. Om het half uur start een nieuwe discussie, om uiteindelijk af te klokken op zo’n 60 sessies in totaal!

Je kan ook de sfeer opsnuiven van de eerste editie van het event, vorig jaar in Eindhoven.

HowDoYouDo is een concept van Virtueel Platform (Nederland) dat na twee succesvolle edities van de E-Culture Fair (Dortmund 2010; Hasselt 2011) met hun steun aan de export van dit nieuwe format naar Vlaanderen opnieuw de meerwaarde wil onderstrepen van uitwisseling op alle niveaus, tussen creatieven onderling en tussen de Nederlandse en Vlaamse e-cultuursectoren. HDYD werd dankzij de samenwerking met IBBT ingebed in de ‘Creative Media Days’ die van 6 tot 8 november plaatsvinden in het ICC. HDYD is een initiatief van coproducenten Virtueel Platform, het Vlaams departement Cultuur, Jeugd, Sport en Media, Instituut voor Beeldende, Audiovisuele en Mediakunst, Vlaams Audiovisueel Fonds, VAF, CultuurNet, Socius, MAD-Faculty en Vlaams Theater Instituut.

Info:

8 november 2012 vanaf 14u00
Locatie: Gent ICC – international convention center,
Van Rysselberghedreef 2 bus 1, Citadelpark, Gent

http://howdoyoudo.creativemediadays.be/

Geschreven door

Chris Deforche

Neem contact op met Chris Deforche voor meer informatie over dit bericht