CVN - Commissie Cultureel Verdrag Vlaanderen - Nederland

Het Vlaamse Film Festival viert het 20 jaar cultureel verdrag!

20/02/2015

Naar aanleiding van de viering van het 20 jaar cultureel verdrag Vlaanderen-Nederland organiseren het Utrechtse filmtheater Louis Hartlooper Complex en VPRO Cinema voor de tweede maal het Vlaamse Film Festival. Tijdens het festival wordt de Vlaamse film in Nederland in een mooi daglicht geplaatst.

Het festival gaat van start op 7 mei en zal t/m 10 mei te bezoeken zijn in het Louis Hartlooper Complex in Utrecht. Het festival reist daarna door naar Amsterdam waar op 15 en 16 mei een tour-programma in Kriterion plaatsvindt.

Tijdens het festival kan er niet alleen van films genoten worden, maar zijn er allerhande andere activiteiten zoals talkshows door VPRO Cinema (zij presenteren op 9 mei ook een selectie premiere- en kortfilms), het Literatuurhuis en deBuren. Ook zal er in samenwerking met het Utrechts poppodium EKKO en de Brakke Grond uit Amsterdam live muziek te horen zijn en wordt dit alles aangeboden onder het genot van Belgische biertjes en gerechten uit de Vlaamse keuken.

Het Vlaams Film Festival is tot stand gekomen door samenwerking van het Louis Hartlooper Complex, Kriterion en mediapartner VPRO Cinema. Tijdens de tweede editie van het VFF wordt er bovendien samengewerkt met o.a. de Brakke GrondHet LiteratuurhuisdeBuren, het Algemeen-Nederlands VerbondHolland Animation Film FestivalEKKO en Cineville.

Vanaf half april kunt u op de website van het Vlaamse Film Festival terecht voor het programma en de kaartverkoop.

Bron: Vlaamse Film Festival, Dichtbij 

Geschreven door

Chris Deforche

Neem contact op met Chris Deforche voor meer informatie over dit bericht