CVN - Commissie Cultureel Verdrag Vlaanderen - Nederland

Het Grote Avontuur presenteert Het Huis van Alijn POP-UP

23/05/2011

Het leukste museum van Vlaanderen – over het alledaagse leven in de 20e eeuw – is drie maanden te gast in Het Grote Avontuur in Amsterdam. Kom zien en ontdek dit goed bewaard geheim uit Gent.

Het Huis van Alijn laat je proeven van hun expo Trots op mijn auto, geeft een kijkje in hun Huis en heeft leuke museumshopspullen te koop. Laat je verrassen en word een Alijn-fan. Huis van Alijn kijkt alvast uit naar nog meer Hollandse maatjes!

Het Huis van Alijn

Het museum staat bekend als een dynamisch en levendig museum dat het erfgoed van alledag én het publiek centraal plaatst in haar werking. Het museum is één van de voortrekkers in de vernieuwingsbeweging in het erfgoedveld. Creativiteit en betrokkenheid van het publiek staan voorop. Het uitbouwen van een intense lange termijnrelatie met het publiek, de realisatie van ‘een museum voor, door en met het publiek’, daar kiest het Huis van Alijn resoluut voor. Naast tentoonstellingen biedt het Huis van Alijn ook een breed aanbod van lezingen, workshops voor scholen, gezinnen en kinderen. Met Pierke en het huisspookje Hendrik weet het Huis van Alijn de jongste bezoekers te boeien.

Zowel in binnen- en buitenland, als binnen en buiten de cultuursector, zet het Huis van Alijn samenwerkingsverbanden op. Zo is het Huis van Alijn tot het einde van de zomer als POP-UP museum/shop in Amsterdam aanwezig.

Het Huis van Aljin | Kraanlei 65, Gent | www.huisvanalijn.be

Het Grote Avontuur | Haarlemmerstraat 25, Amsterdam | www.hetgroteavontuur.nl

Geschreven door

Chris Deforche

Neem contact op met Chris Deforche voor meer informatie over dit bericht