CVN - Commissie Cultureel Verdrag Vlaanderen - Nederland

Het beste uit de tijdschriften 2011

28/02/2011

Van vrijdag 4 tot zondag 6 maart organiseren Kunstencentrum Vooruit en DeSingel samen het boekenfestival Mind the Book in DeSingel Antwerpen. De opvolger van Het Andere Boek stelt scherp op “het engagement van schrijvers en denkers en hun kritische bevraging van de maatschappij”.

Zondag 6 maart wordt op dit alternatieve boekenfestival ook Het beste uit de tijdschriften 2011 bekendgemaakt. Deze prijs bekroont de beste artikelen die in 2010 zijn verschenen in de tijdschriften aangesloten bij de vereniging van de Culturele en Literaire Tijdschriften uit Vlaanderen (CeLT). De redacties van deze tijdschriften mochten zelf de volgens hen drie beste artikels van hun afgelopen jaargang insturen.

Naast een bekroning door de jury hangt aan Het beste uit de tijdschriften 2011ook een publieksprijs vast. U kunt als lezer zelf een winnaar kiezen uit de selectie van 21 inzendingen, en dit tot 31 maart via www.detijdschriften.be

De drie artikels die de jury nomineert, worden direct op het festival in een papieren bloemlezing omgezet door de Espresso Book Machine. Het is het Vlaams-Nederlands Huis DeBuren dat deze print on demand-machine naar Vlaanderen gehaald heeft en ze tijdens Mind the Book presenteert.

Geschreven door

Chris Deforche

Neem contact op met Chris Deforche voor meer informatie over dit bericht