CVN - Commissie Cultureel Verdrag Vlaanderen - Nederland

Herman Pleij presenteert boek ‘Anna Bijns, van Antwerpen’ in Brussel

24/11/2011

Op 29 november, tijdens de alumnidag voor oud-studenten van de Universiteit van Amsterdam en Universiteit Utrecht in de Nederlandse Ambassade te Brussel, geeft Herman Pleij een lezing over zijn recent verschenen boek Anna Bijns, van Antwerpen(2011, Uitgeverij Bert Bakker). Pleij is emeritus hoogleraar Historische Nederlandse letterkunde aan de UvA.

In het boek portretteert Pleij Anna Bijns (1493 – 1575) als een van de grootste schrijvers uit de Nederlandse literatuur, ondersteund door nieuwe documentatie en gezichtspunten. Op de achterkant van het boek valt te lezen: “Nooit is er in de Nederlandse taal hartstochtelijker over de liefde geschreven dan door Anna Bijns. En nooit heeft iemand zwaarder gescholden op ketters of venijniger de spot gedreven met huwelijk en gezin. En dat alles in gepassioneerde verzen in de volkstaal, die een wijde verspreiding vonden in handschrift en druk.”

Alle in België gevestigde alumni van de UvA en UU zijn van harte welkom op 29 november. Ook introducés zijn welkom. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het secretariaat van CVN.

Geschreven door

Chris Deforche

Neem contact op met Chris Deforche voor meer informatie over dit bericht