CVN - Commissie Cultureel Verdrag Vlaanderen - Nederland

Herdruk voor ‘Het Grote Kabouter Wesley Boek’

05/10/2011

Er komt een tweede druk van het uitverkochte Grote Kabouter Wesley Boek omdat de vraag onverminderd blijft bestaan. Dit maakt de uitgever Borgerhoff & Lamberigts bekend, nadat het de twintigduizend exemplaren van de eerste druk de deur uit heeft zien vliegen.

De tweede druk van het Grote Kabouter Wesley Boek wordt ter gelegenheid van de tweede druk in een iets ander jasje gestoken. Het papierformaat wordt ten opzichte van de eerste druk verkleind, waardoor de bundel strips maarliefst vuistdik wordt. Om De Standaard te citeren: “… niet groot en dun, wel klein en dik”. De tweede druk zal dan ook worden uitgegeven onder de naam Het Kleine Kabouter Wesley Boek. Hugo Matthysen voorziet het boek van een voorwoord.

Kabouter Wesley is een stripcreatie van Jonas Geirnaert, die zowel in boek- als filmvorm uitgebracht wordt. Zowel in Vlaanderen als Nederland is de kabouter zeer populair. Onder volwassenen wel te verstaan want Wesley is geen zachtaardige en lieve, maar een nogal nijdige en chagrijnige kabouter. De eenvoudige en tweedimensionaal getekende strips staan bol van wreedheidjes, schuttingtaal en onderbroekenlol. De stripvorm werd bekend onder het grote publiek via onder meer weekblad Humo; de filmpjes zijn onder meer uitgezonden als onderdeel van het magazine Man Bijt Hond en op het Vlaamse televisiekanaal Eén.

Geschreven door

Chris Deforche

Neem contact op met Chris Deforche voor meer informatie over dit bericht