CVN - Commissie Cultureel Verdrag Vlaanderen - Nederland

Haags ‘TodaysArt Festival’ strijkt volgende week neer in Brussel

22/09/2011

Op basis van hetzelfde concept als in thuishaven Den Haag, brengt het TodaysArt Festival vanaf donderdag 29 september een driedaags programma in Brussel. Dit gebeurt in samenwerking met het Brusselse Cimatics, een organisatie die de laatste ontwikkelingen in de marge tussen clubcultuur, street art en kunstruimte in de gaten houdt. TodaysArt Festival komt in de plaats van het festival dat Cimatics de voorgaande jaren presenteerde.

TodaysArt Festival geeft een overzicht van hedendaagse visueel en uitvoerende kunst. Het draait daarbij om de nieuwste en hipste kruisbestuivingen tussen de digitale cultuur, muziek, performance en beeldende kunsten. Om het urbane karakter van het festival te benadrukken vinden de verschillende uitvoeringen niet plaats op voor de hand liggende plekken zoals theaters. In plaats daarvan belanden de festivalbezoekers in cafés, voormalige industriële panden en parken.

In plaats van het centrum van Brussel als toneel te kiezen, trekt het naar het gebied rond het Brusselse Zuidstation. Deze zone is momenteel volop in opkomst en het festival wil hieraan bijdragen door er een rijk aanbod van kunst en cultuur naartoe te brengen.  Het officiële trefpunt tijdens het festival wordt ondergebracht in een leegstaand pand aan de Victor Hortaplaats, dat binnenkort een hotel wordt. Een tweede hoofdlocatie is The Egg, een voormalig industrieel pand aan de Barastraat dat nu onderdak biedt aan een verzameling creatieve bedrijven. Tijdens het festival is deze locatie de multifunctionele ruimte waar uiteenlopende performances te bewonderen zullen zijn. Een greep uit de andere locaties zijn stadspark Grisar, voormalig postsorteercentrum De Vierhoek, café La Maison du Peuple en nachtclub K’nal.

Voor meer informatie over het programma, boordevol state of the art en experimentele vormen van cross over kunst, raadpleegt u de website van het TodaysArt Festival: http://todaysart.org/be/.

Geschreven door

Chris Deforche

Neem contact op met Chris Deforche voor meer informatie over dit bericht