CVN - Commissie Cultureel Verdrag Vlaanderen - Nederland

Gouden Boekenuil vliegt opnieuw uit

30/01/2012

Als de ‘Gouden Uil’ werd de belangrijkste Vlaamse literaire prijs voor de laatste keer uitgereikt in 2010.  In 2012 vliegt de opvolger onder de naam ‘de Gouden Boekenuil’ opnieuw uit. Waar tot 2012 ook kinder- en jeugdboeken aan bod kwamen, richt de Gouden Boekenuil zich vanaf nu volledig op literatuur. Twee jury’s zullen zich uitspreken: een Vakjury (onder leiding van Phara De Aguire) en een Lezersjury (onder leiding van Lies Lefever).

Nederlandstalige literaire werken die in 2011 verschijnen, zowel van Vlaamse als Nederlandse auteurs, kunnen meedingen naar de Gouden Boekenuil. De Vakjury, vijf juryleden en de voorzitter, beoordeelt alle ingediende boeken. De Lezersjury, 100 Vlaamse lezers, velt een oordeel over de vijf genomineerde titels op de shortlist.

Uit de 219 kanshebbers koos de Vakjury een longlist van 20 titels:

De vakjury komt eind volgende maand met de shortlist van 5 titels. De winnaar wordt op 5 mei bekendgemaakt en krijgt 25.000 euro en een kunstwerk van Philip Aguirre. Met de Gouden Boekenuil wil organisator Boek.be eigentijdse Nederlandstalige literatuur bij een breed publiek onder de aandacht brengen

Geschreven door

Chris Deforche

Neem contact op met Chris Deforche voor meer informatie over dit bericht