CVN - Commissie Cultureel Verdrag Vlaanderen - Nederland

Gents trio wint publieksprijs van Amsterdam Kleinkunst Festival

11/04/2011

Het Gentse trio Hermitage heeft de publieksprijs gewonnen tijdens de finale van het Amsterdams Kleinkunst Festival. Van de jury kreeg het comedy-combo iets minder bijval. De eigenzinnige Vlaamse kleinkunstband strandde op een derde en laatste plaats in de strijd om de prestigieuze Wim Sonneveldprijs. De prijs bekroont nieuw cabaret- en kleinkunsttalent.

De finale behalen op zich is al een hele prestatie. De finale van het festival wordt immers voorafgegaan door een uitgebreide voorselectie en een landelijke try-out tournee waarbij de finalisten worden gecoacht door professionele cabaretiers en theatermakers.

Uiteindelijk was het Louise Korthals de jury wist te overtuigen. Korthals en haar pianist Floris Verbeij wonnen het 24ste concours om de Wim Sonneveldprijs met het programma Het Absolute Einde. “Louise voelt zich als een vis in het water in het theater”, klonk het verdict.

Korthals mag zich inschrijven bij de indrukwekkende lijst van Wim Sonneveldprijswinaars, waartoe ook onder meer Maarten van Roozendaal, Klaas van der Eerden, Rooyackers, Kamps & Kamps, De Vliegende Panters, Droog Brood en Wouter Deprez behoort.

De drie finalisten – met naast Louise Korthals en Hermitage ook de Amsterdams groep Poolvogel – treden volgende maand nog op in Amsterdam en toeren in september door Nederland. Het Amsterdams Kleinkunst Festival duurt nog tot en met 23 april.

Geschreven door

Chris Deforche

Neem contact op met Chris Deforche voor meer informatie over dit bericht