CVN - Commissie Cultureel Verdrag Vlaanderen - Nederland

Genomineerden voor Academica Literatuurprijs 2012 bekend gemaakt

16/12/2011

Gister zijn de namen bekend gemaakt van de drie auteurs die meedingen naar de Academica Literatuurprijs voor hun Nederlandstalige fictiedebuut in het afgelopen jaar. De gelukkigen zijn: Erik Nieuwenhuis met Een gat in de lucht (Nieuw Amsterdam Uitgevers), Daphne Huisden met Alles is altijd fictie (Uitgeverij Prometheus) en Erik Menkveld met Het grote zwijgen (Uitgeverij Van Oorschot).

De Academica Literatuurprijs 2012 wordt in september uitgereikt. De voorselectie van drie titels, die tot stand kwam door keuze uit ruim tachtig inzendingen, is gemaakt door de vakjury onder voorzitterschap van Casper Markesteijn. Vanaf nu tot en met augustus 2012 is het publiek aan het woord: iedere lezer(es) is uitgenodigd om een gemotiveerde stem uit te brengen op de titel die volgens hem of haar het beste Nederlandstalige debuut van het afgelopen jaar is. Op basis van het oordeel van de lezersjury wordt de prijs straks uitgereikt. Meer informatie over deelname aan de lezersjury vindt u hier.

De Academica Literatuurprijs wordt in 2012 voor de zeventiende maal uitgereikt. De prijs bestaat uit een award en een geldbedrag van tienduizend euro. De winnaar van de editie in 2011 was Peter Buwalda met Bonita Avenue. De prijs is een gezamenlijk initiatief van Stichting Perspektief en financieel adviescentrum Academica. De operationele organisatie is in handen van organisatiebureau Marketing Vandaag.

Geschreven door

Chris Deforche

Neem contact op met Chris Deforche voor meer informatie over dit bericht