CVN - Commissie Cultureel Verdrag Vlaanderen - Nederland

Geert Joris nieuwe Algemeen secretaris van de Nederlandse Taalunie

26/11/2012

Geert Joris (1960), op dit moment nog Algemeen directeur van de Vlaamse brancheorganisatie van het boekenvak Boek.be, wordt de nieuwe Algemeen secretaris van de Nederlandse Taalunie (NTU). Dit werd op 26 november bekend gemaakt tijdens een persconferentie op de Nederlandse Ambassade in Brussel. Joris wil de NTU “een beetje sexyer maken”.

In 2011 raakte Joris nauw betrokken bij het reilen en zeilen van de NTU toen hij als lid van een visitatiecommissie het functioneren van het Algemeen secretariaat beoordeelde. Joris studeerde Moraalwetenschap aan de Universiteit Gent en volgde managementopleidingen aan de Vlerick Business School. Van 1988 tot 1999 was hij actief in de grafische sector en in 1998 stond hij samen met enkele vennoten aan de wieg van een e-learningbedrijf. De voorbije zeven jaar was hij directeur van Boek.be.

In het vandaag uitgestuurde persbericht geeft Joris al wat van zijn visie op de toekomst prijs: “In eerste instantie wil ik de Taalunie beter op de kaart zetten en de maatschappelijke relevantie van de organisatie beter laten doordringen in die geledingen waarin de Taalunie actief is. De Taalunie is een bijzonder én belangrijk instituut, maar te weinig mensen en organisaties zijn zich daarvan bewust. Door de partnerships en wisselwerkingen te versterken, zullen we ook beter in staat zijn om hetMeerjarenbeleidsplan 2013-2017 te realiseren.”

Lees ook het complete persbericht op de website van de NTU.

Geschreven door

Chris Deforche

Neem contact op met Chris Deforche voor meer informatie over dit bericht