CVN - Commissie Cultureel Verdrag Vlaanderen - Nederland

Gedichtendag / -nacht 2011

27/01/2011

Gedichtendag is ieder jaar hét poëziefeest van Nederland en Vlaanderen. Op 27 januari 2011, de laatste donderdag van januari, staat de poëzie een dag lang in het zonnetje.

Liefhebbers verspreid over Nederland en Vlaanderen organiseren op die dag een grote diversiteit aan eigen poëzieactiviteiten op scholen, in bibliotheken en winkels, culturele instellingen, op het werk of gewoon op straat. Kranten, radio, televisie en het internet klinken die dag een stuk poëtischer.

Het thema van Gedichtendag 2011 is Nacht. De eeuwenoude fascinatie voor de nacht maakt het tot een van de meest bezongen onderwerpen. Gedichtendag 2011 wordt met dit thema, geïnspireerd op een vers van Baudelaire (Een bliksemflits… en toen de nacht!), ook een beetje Gedichtennacht. Remco Campert schrijft de Gedichtendagbundel 2011.

Poetry International en Stichting Lezen Vlaanderen leggen met de keuze voor het thema, de Gedichtendagbundel, de lessuggesties en de websitewww.gedichtendag.com de basis voor alweer de twaalfde Gedichtendag.

Geschreven door

Chris Deforche

Neem contact op met Chris Deforche voor meer informatie over dit bericht