CVN - Commissie Cultureel Verdrag Vlaanderen - Nederland

Frank van den Eeden wint Vlaamse cultuurprijs voor film

21/09/2014

Vlaams minister van Cultuur Sven Gatz overhandigde gisteren de “Prijs van de Vlaamse Gemeenschap voor Film 2013-2014” aan director of photography Frank van den Eeden.

De jury stelde Frank van den Eeden voor als laureaat “vanwege zijn bijzondere dramaturgische inzichten en zijn houding en werkethiek die als voorbeeld kunnen dienen voor colelga’s en de jongere generatie”.
Op zijn palmares staan ondermeer “Kid”, “De behandeling”, “Het vonnis”, “The Invader”, “Swooni”, “Unspoken”, “Dossier K” en “Een ander zijn geluk”.

 


Cultuurprijzen Vlaanderen 2013-2014
Op voorzet van een jury van deskundigen lauwert de Vlaamse minister van Cultuur een persoon of organisatie die het voorbije seizoen een opmerkelijke bijdrage heeft geleverd aan het cultuurlandschap in Vlaanderen. De Cultuurprijzen Vlaanderen maken de laureaat bekend op een belangrijk evenement van de sector waarbij zowel de sector als de winnaar aandacht en waardering krijgen.
Aan een Cultuurprijs is een bedrag van 12.500 euro verbonden. Voor de Prijs van de Vlaamse Gemeenschap voor Algemene Culturele Verdienste reserveert de Vlaamse overheid 20.000 euro. Elke laureaat ontvangt het bronzen beeldje ‘La ultima isla’ van Philip Aguirre.
Meer informatie: www.cultuurprijzen.be

Bron en volledig persbericht: departement CJSM

Geschreven door

Chris Deforche

Neem contact op met Chris Deforche voor meer informatie over dit bericht