CVN - Commissie Cultureel Verdrag Vlaanderen - Nederland

Expositie Vlaamse Meesters in de Amsterdamse Hermitage afgelopen weekend geopend

20/09/2011

De nieuwsrubriek van CVN maakte al eerder melding van de tentoonstelling “Rubens, Van Dyck & Jordaens” in de Amsterdamse Hermitage, met topstukken uit de collectie Vlaamse Meesters van De Hermitage in Sint Petersburg . Sinds dit weekend is de tentoonstelling opengesteld voor het publiek.

De tentoonstelling omvat 75 schilderijen en 20 tekeningen, waaronder werk van de drie belangrijkste Vlaamse Meesters van de 17e eeuw en hun tijdgenoten. Speciale aandacht is er voor Peter Paul Rubens (1577-1640). Er zijn maarliefst 17 schilderijen van zijn hand te bewonderen, naast een groot aantal tekeningen. Van de drie grote meesters had hij dan ook de meeste invloed. Dit is onder meer te zien in het werk van zijn meest getalenteerde leerling Anthonie van Dyck (1599-1641), wiens portretten een prominente plaats hebben in de tentoonstelling.

Sommige werken werden nooit eerder door de Hermitage in Sint Petersburg uitgeleend. Al met al is de tentoonstelling dan ook een uniek evenement.

De tentoonstelling loopt tot 16 maart 2012. Meer informatie over onder meer de openingstijden vindt u op de website van De Hermitage.

Geschreven door

Chris Deforche

Neem contact op met Chris Deforche voor meer informatie over dit bericht