CVN - Commissie Cultureel Verdrag Vlaanderen - Nederland

Expertmeeting Erfgoed & Publieksbereik: een geslaagde dag!

28/04/2011

Opeens ging de tijd snel en brak woensdag 27 april aan: de dag van de expertmeeting“Erfgoed & Publieksbereik – rond digitale toepassingen voor cultureel erfgoed”. CVN is blij om terug te kunnen kijken op een serie mooie en boeiende presentaties.

Een rijke schakering vragen en oplossingen

De sprekers lieten alle een presentatie met slimme ideeën zien, en het resultaat was een ochtend met een grote waaier aan onderwerpen, vragen en oplossingen. Om een greep uit de onderwerpen te noemen: van een effectieve mediastrategie tot de museumgame als aanvulling op het traditionele museumbezoek voor jongeren. Of van tips om de collectie zichtbaar te maken in het Europese digitale museum Europeana tot het inschakelen van publiek bij het verzamelen van tentoonstellingsmaterialen door middel van crowd sourcing. De betrokkenheid van de deelnemers was duidelijk te merken aan de aandacht waarmee geluisterd werd, het enthousiasme waarmee vragen gesteld werden, en de interesse om tijdens de afsluitende lunch een woord te wisselen met de sprekers.

Vanaf deze plek bedankt de organisatie van CVN alle aanwezigen!

Publicatie van de presentaties en een verslag

Op deze pagina verschijnen de presentaties van alle sprekers. Het overzicht is momenteel nog niet compleet. Komt u over een paar dagen nog eens terug om alle presentaties te kunnen raadplegen. Degene die deelnamen aan de expertmeeting ontvangen een bericht in hun mailbox wanneer alle presentaties online staan.

Ook vindt u binnenkort op deze website een uitgebreid verslagboek, waarin u de bijdragen van alle sprekers en deelnemers kunt nalezen. De deelnemers aan de expertmeeting ontvangen het verslagboek ook in gedrukte vorm.

De discussie gaat voort!

Was u aanwezig op de expertmeeting en heeft u nog altijd, of juist nu een vraag? Of leest u nu voor het eerst een presentatie en wilt u uw gedachten daarover delen? De discussie gaat voort op Twitter! Gebruik daarbij #cvnantwerpen.

Geschreven door

Chris Deforche

Neem contact op met Chris Deforche voor meer informatie over dit bericht