CVN - Commissie Cultureel Verdrag Vlaanderen - Nederland

Europese financiering voor de culturele en audiovisuele sector in België en Nederland | Creative Europe

02/09/2014

De afgelopen weken maakte de Europese Commissie de resultaten bekend van de eerste ronde subsidieaanvragen in het Creatief Europa-programma.

Creatief Europa is het zevenjarige financieringsinstrument van de Europese Commissie ter bevordering van een duurzame, internationale culturele samenwerking en versterking van concurrentiepositie van de Europese culturele en audiovisuele sector. Het programma bestaat uit een subprogramma Cultuur en een subprogramma Media.

Hieronder heeft CVN de Belgische/Vlaamse en Nederlandse resultaten op een rij gezet:

Vlaanderen

Het persbericht van CJSM: Voor 2014 ontvangen 31 culturele en 28 media-organisaties in België respectievelijk meer dan 7,5 miljoen euro via het subprogramma Cultuur en bijna 2,2 miljoen euro via het subprogramma MEDIA. “De toekenning van deze subsidies maakt voor mij duidelijk hoezeer Europa de kwaliteit en het professionele niveau van onze organisaties in de creatieve sector weet te appreciëren. Daar kan ik alleen maar trots op zijn,” aldus Vlaams minister van Cultuur, Media, Jeugd en Brussel Sven Gatz.

Lees alles over de Belgische resultaten.

Nederland

Het nieuwsbericht van Creative Europe Desk: “Nederland haalt in de eerste helft van 2014 maar liefst ruim vier miljoen euro uit het Creative Europe programma. Succes voor klein- en grootschalige samenwerkingsprojecten met Nederlandse aanvragers.”

Ondanks de hevige Europese competitie ontvangt de Nederlandse culturele sector in deze eerste subsidieronde van het subprogramma Cultuur tien procent van het totale budget voor kleinschalige en grootschalige samenwerkingsprojecten.

Kleinschalige samenwerkingsprojecten bestaan uit minstens drie partners, de maximale EU bijdrage is 200.000 euro. Grootschalige samenwerkingsprojecten hebben minstens zes partners en de maximale EU bijdrage is twee miljoen euro.

Bron en alle info op:

Vlaanderen: CJSM

Nederland: Europe Desk Dutch Culture 

 

Geschreven door

Chris Deforche

Neem contact op met Chris Deforche voor meer informatie over dit bericht