CVN - Commissie Cultureel Verdrag Vlaanderen - Nederland

Eindpublicatie Interreg IV beschikbaar

17/09/2014

De eindpublicatie “Vlaanderen en Nederland samen sterk in Europa“ is vanaf nu beschikbaar en kan via deze link gedownload worden.

In deze brochure stelt Interreg de projecten en resultaten voor die werden gerealiseerd vanuit het “Operationeel Programma Interreg IV Grensregio Vlaanderen -Nederland” voor de periode 2007-2013.

“We kunnen terugkijken op zeven jaar van intensief samenwerken en het succesvol afronden van zo een 70-tal  grensoverschrijdende projecten. Dit werd mogelijk gemaakt dankzij ruim 94 miljoen euro aan Europese steun, aangevuld met bijkomende financiering door betrokken overheden en private partners, waardoor er in totaal ruim 233 miljoen euro werd geïnvesteerd in de acht provincies van de grensregio.

De realisaties op vlak van onder meer innovatie bij bedrijven, nieuwe energietoepassingen, biogebaseerde economie en ‘life sciences’, duurzaam ondernemen, leefmilieu en arbeidsmarkt stemt ons hoopvol voor nieuwe, waardevolle projecten onder het komende Interreg V Programma, waarin de focus zal liggen op dergelijke thema’s.”

Een papieren versie kunt u die altijd via info@grensregio.eu aanvragen.

Geschreven door

Chris Deforche

Neem contact op met Chris Deforche voor meer informatie over dit bericht