CVN - Commissie Cultureel Verdrag Vlaanderen - Nederland

Eftelingfilm ‘Sprookjesboom’ in Vlaamse en Nederlandse bioscopen

17/08/2011

Vanaf 22 februari 2012 zal Sprookjesboom, de eerste filmproductie van het pretpark de Efteling, in de Vlaamse en Nederlandse bioscopen te zien zijn. De tv-serieSprookjesboom bestaat al in musicalvorm en je kunt de personages ontmoeten in het Sprookjesbos van de Efteling.

In de 65 minuten durende film belanden Roodkapje, Wolf, Assepoester, Reus en Klein Duimpje uit het Sprookjesbos per ongeluk in het onbekende Winterland. Ze willen terug naar huis, maar daarvoor moeten ze eerst vijf kristallen vinden. Tijdens deze zoektocht worden de Sprookjesbosbewoners tegengewerkt door Heks. Naast alle bekende personages uit de tv-serie zullen ook drie nieuwe karakters uit Winterland geïntroduceerd worden: Kabouter Kluns (een ijskabouter), IJsdraak en IJsfakir.

Voor de animatiefilm wordt gebruik gemaakt van ‘motion capture’-technologie, de techniek om bewegingen van mensen te kopiëren naar realistische animaties. Regisseur is Hans Walther en het script wordt verzorgd door Jimmy Simons, Dirk Nielandt en Tingue Dongelmans. De film wordt geproduceerd door de Efteling in coproductie met animatiestudio Motek Entertainment.

Geschreven door

Chris Deforche

Neem contact op met Chris Deforche voor meer informatie over dit bericht