CVN - Commissie Cultureel Verdrag Vlaanderen - Nederland

Duitse uitgevers bezoeken de Lage Landen

16/05/2014

Op uitnodiging van het Nederlands Letterenfonds en het Vlaams Fonds voor de Letteren bezoeken tien Duitse uitgevers van 19 tot en met 23 mei de Lage Landen. Zowel in Nederland als Vlaanderen staat een reeks ontmoetingen met schrijvers en uitgevers op het programma, ook wordt een klein rechtencentrum ingericht. Hiermee is de voorbereiding van het gezamenlijk Vlaams-Nederlands gastlandschap tijdens de Frankfurter Buchmesse in 2016 echt van start.

Op 17 maart ondertekenden Vlaams Minister van Cultuur Joke Schauvliege en haar Nederlandse ambtsgenoot Jet Bussemaker het contract met de directeur van de Buchmesse, waarmee de profilering van Vlaanderen en Nederland op ‘s werelds belangrijkste boekenvakbeurs is vastgelegd. Deze Vlaams-Nederlandse samenwerking is tot stand gekomen met de steun van de Nederlandse en Vlaamse uitgeverswereld, de betrokken brancheorganisaties, de Nederlandse publieke cultuurfondsen en de Vlaamse cultuurstichtingen en van de Nederlandse en Vlaamse overheden. In 1993 trokken Vlaanderen en Nederland al eens samen op als gastland.

Het Nederlands Letterenfonds en het Vlaams Fonds voor de Letteren zullen de praktische organisatie van de gastlandpresentatie op zich nemen. Het geplande programma zet de Nederlandstalige letteren in de kijker en biedt daarnaast ruimte aan presentaties van innovatieve verschijningsvormen van het boek, de creatieve industrie en de kunsten.

Bron: website van het Nederlands Letterenfonds.

 

 

Geschreven door

Chris Deforche

Neem contact op met Chris Deforche voor meer informatie over dit bericht