CVN - Commissie Cultureel Verdrag Vlaanderen - Nederland

DudaPaiva Company met twee producties te bewonderen in Vlaanderen

12/12/2011

De in Nederland gevestigde DudaPaiva Company, waarvan de naamgever Duda Paiva onlangs winnaar was van het prestigieuze Theaterstipendium 2011 van het Prins Bernhard Cultuurfonds, bespeelt op 16 en 17 december de podia van Cultuurcentrum Berchem.

De lovende woorden van de jury van het Theaterstipendium klonken als volgt: “[Duda Paiva, CVN] combineert op eigen wijze dans met objecten en poppenspel tot een originele vorm van hedendaags danstheater. Hij vermaakt het publiek, terwijl hij ze tegelijkertijd ook uitdaagt. Zijn werk spreekt daarin een universele taal en wordt tot over de landsgrenzen heen vertoond.” Met zijn gezelschap brengt Paiva deze maand in Berchem de voorstellingen Malediction en Bastard!.

Malediction is een combinatie van dans met poppenspel en gaat over twee mannen die het gevecht aangaan met het ‘groene monster van afgunst, haat en competitie’ dat tussen hen instaat. Samen creëren de twee mannen een wereld die bestaat uit sprookjes en nachtmerries, in de hoop daarin een connectie met elkaar te vinden.

Bastard! is een solovoorstelling van Duda Paiva, geïnspireerd op de roman l’Arrach-coeur van de Franse auteur Boris Vian. Het is vooral een humoristische weergave van de strijd die in de ziel van  ieder mens huist: dromen, angsten en de zoektocht naar liefde die ieder mens najaagt in een strijd met de wereld om zich heen.

Meer informative over de voorstellingen en het bestellen kaarten vindt u op de website van CC Berchem. De voorstelling Malediction is inmiddels uitverkocht.

Geschreven door

Chris Deforche

Neem contact op met Chris Deforche voor meer informatie over dit bericht