CVN - Commissie Cultureel Verdrag Vlaanderen - Nederland

Documentaire ‘High Fashion Low Countries’ gelanceerd

06/09/2012

Konden we u eerder al de lancering van de trailer aankondigen, vanaf nu staat ook de documentaire High Fashion Low Countries online. De film brengt het gelijknamige Belgisch-Nederlandse project in beeld rond duurzame hedendaagse mode. Het project is een initiatief van de Nederlandse Ambassade in Brussel met als doel innovatie, duurzame ontwikkeling, ambacht en het gebruik van alternatieve materialen in de mode te stimuleren. De film is geregisseerd door Javier Barcala en geproduceerd door La Fortuna Studio.

In het kader van het project High Fashion Low Countries presenteren een zestal in Nederland, Vlaanderen en Brussel geschoolde ontwerpers dit najaar elk een kleine collectie nieuwe ontwerpen. De documentaire volgt de ontwerpers in hun zoektocht naar een vernieuwend gebruik van materialen en ambachtelijke technieken. De kijker ziet hoe het ontwerpconcept langzaam uitgroeit tot een volmaakt kledingstuk.

Een selectie van de ontwerpen was in juli te bewonderen in het Vlaams Cultuurhuis De Brakke Grond te Amsterdam. Op 11 oktober strijkt het project in Antwerpen neer voor een reeks lezingen in samenwerking met het Flanders Fashion Institute. Het zwaartepunt is de tentoonstelling van alle ontwerpen in Brussel, tussen 12 en 26 oktober in het onlangs geopende Centrum voor Mode en Design (MAD). De tentoonstelling is onderdeel van het jaarlijkse modecircuit Modo.

De ontwerpers die bijdragen aan het project High Fashion Low Countries zijn Lena Lumelsky, Pauline Van Dongen, Katrien Van Hecke, Jantine Van Peski, Celine De Schepper and Natalie De Koning. Het project wordt gecureerd door Eve-Marie Kuijstermans, Javier Barcala en Lenn Cox. Het project is een initiatief van de Nederlandse Ambassade te Brussel. Complete informatie over het project, de partners en sponsors vindt u op de officiële website www.highfashionlowcountries.com.

 

Geschreven door

Chris Deforche

Neem contact op met Chris Deforche voor meer informatie over dit bericht