CVN - Commissie Cultureel Verdrag Vlaanderen - Nederland

Dimitri Verhulst schrijft Boekenweekgeschenk 2015

Boeken
07/05/2014
Dimitri Verhulst door Jimmy Kets

Dimitri Verhulst (foto door Jimmy Kets)

De Vlaamse schrijver en dichter Dimitri Verhulst schrijft volgen jaar het Boekenweekgeschenk. Dat heeft de Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek (CPNB) bekend gemaakt. In 2015 heeft de Boekenweek het thema ‘Waanzin’ met als motto Te gek voor woorden. Het is de tweede keer dat de Boekenweek in Nederland en Vlaanderen gezamenlijk plaats vind. De Boekenweek duurt van 7 maart tot en met 15 maart 2015. 

Dimitri Verhulst debuteerde in 1999 en brak in 2006 door met zijn roman De helaasheid der dingen. Dit boek werd onder andere bekroond met de publieksprijs van de Gouden Uil. Godsverdomse dagen op een godverdomse bol (2008) werd bekroond met de Libris Literatuurprijs. Het is de vijfde maal dat een Vlaamse auteur het Boekenweekgeschenk schrijft. Naast Verhulst waren dit Hubert Lampo (1969), Marnix Gijsen (1978), Hugo Claus (1989) en Tom Lanoye (2012).

Het thema van de 80ste Boekenweek gaat over waanzin dat ‘in al zijn vormen welig tiert in de letteren’, aldus het CPNB. Hiermee verwijzen ze naar de personages in literatuur die tot waanzin gedreven worden of lijden onder het leven. De Vlaamse Boekenweek wordt georganiseerd door Boek.be met steun van de Nederlandse Taalunie.

Lees hier het volledige persbericht van het CPNB over het Boekenweekgeschenk in 2015.

Lees meer informatie over de Boekenweek op de officiële website.

Geschreven door

Chris Deforche

Neem contact op met Chris Deforche voor meer informatie over dit bericht