CVN - Commissie Cultureel Verdrag Vlaanderen - Nederland

Dieven

02/02/2011

Denkt u dat er veel van mijn soort zijn. Mensen die leven alsof ze niet leefden. Die zich door hun eigen leven heen stelen, voorzichtig en schuw, alsof niets daarvan hen toekomt, alsof ze geen recht hadden zich erin te bevinden. Alsof we dieven waren.

Na “Onschuld” (2007) en “Het Laatste Vuur” (2009) ensceneert Alize Zandwijk van het Rotterdamse RO Theater nu Dea Lohers allernieuwste stuk: “Dieven”. Voor de derde keer al werkte ze daarvoor samen met het Brusselse theaterhuis KVS.

“Dieven” brengt een mozaïek van verhalen, half triest en half komisch. Op het podium twaalf personages die aan de rand van de stad leven, in een zee van dozen. Twaalf verloren zielen die dromen van een beter leven, die hopen hun leven nog inhoud te kunnen geven, die bang zijn voor alles wat onbekend is, die elkaar bespieden. Twaalf intrigerende personages zijn op zoek naar de zin van hun leven. Ze zijn vreemd, ze zijn menselijk, ze zijn alleen.

De Vlaams-Nederlandse co-productie ging in première op zaterdag 29 januari in Brussel. Daarna is de voorstelling te zien in de Rotterdamse Schouwburg van donderdag 10 tot en met zondag 13 februari en op tournee tot en met donderdag 17 maart 2011.

www.rotheater.nl
www.kvs.be

Geschreven door

Chris Deforche

Neem contact op met Chris Deforche voor meer informatie over dit bericht