CVN - Commissie Cultureel Verdrag Vlaanderen - Nederland

Deze zomer citybooks in dagblad ‘De Morgen’

09/07/2012

Deze zomer publiceert Vlaams dagblad De Morgen elke woensdag van de maanden juli en augustus een citybook van Vlaams-Nederlands Huis deBuren, als onderdeel van een speciale reiskatern. In deze speciale uitgave komen de volgende auteurs aan bod: Jeroen Olyslaegers, Saskia de Coster, Stefan Hertmans, Marjolijn Februari, Anna Luyten, Bart van Loo, Simone Lenaerts, Gerda Dendooven, en Peter Holvoet-Hanssen.

citybooks is de reeks korte verhalen, essays of gedichten van de hand van Vlaamse en Nederlandse auteurs, die op vraag van Vlaams-Nederlands Huis deBuren in een Europese stad resideren en daarover schrijven. Dit gaat hand in hand met een foto- en filmreportage, die de stad door middel van beeld portretteren. deBuren publiceert alleCitybooks als gratis te downloaden audioboek (podcast) van een half uur en als e-book en webtekst van zo’n 4.000 woorden in het Nederlands, Engels en Frans én in de lokale taal van de steden.

Meer informatie is te vinden op www.city-books.eu. Hier vindt u ook het overzicht van de auteurs en steden die in het kader van citybooks al respectievelijk portretteerden en geportretteerd werden.

Geschreven door

Chris Deforche

Neem contact op met Chris Deforche voor meer informatie over dit bericht