CVN - Commissie Cultureel Verdrag Vlaanderen - Nederland

dEUS-frontman stelt cultuurbijlage De Volkskrant samen

22/09/2011

Naar aanleiding van het nieuwe album van dEUS, een van de invloedrijkste rockbands van de Lage Landen, mocht Tom Barman de cultuurbijlage van de Volkskrant van woensdag 21 september samenstellen.

“Het idee ontstond om bij de release van “Keep you close”, het nieuwe album van dEUS, een keer wat anders te doen dan een interview”, schrijft Chris Buur, de chef van de cultuurbijlage.

De dEUS-frontman bestelde bij de cultuurredactie van Volkskrant o.a. een beschouwing over het verschil tussen Vlaamse en Nederlandse popmuziek. In deze beschouwing schrijft Volkskrantrecensent en popcriticus Gijsbert Kamer dat Vlamingen goed zijn in het zoeken naar muzikaal avontuur, met een handboek moderne kunstgeschiedenis onder de arm, maar ontbreekt het nogal eens aan sterke liedjes. Nederlandse popmuzikanten volgen misschien vaak de bekende route, en zijn ambachtelijker ingesteld, maar ze komen meestal wel met knappere liedjes thuis.

Waarop de conclusie volgt: ‘Voeg het beste van de ambachtelijk ingestelde liedjesschrijvers uit Nederland samen met de meer kunstzinnig ingestelde rockmuzikant uit Vlaanderen en je krijgt de beste popmuziek ter wereld.’

Geschreven door

Chris Deforche

Neem contact op met Chris Deforche voor meer informatie over dit bericht