CVN - Commissie Cultureel Verdrag Vlaanderen - Nederland

Derde Passa Porta Festival is on the move

24/03/2011

Van donderdag 24 maart tot en met zondag 27 maart loopt in Brussel het Passa Porta Festival. De derde editie van het literaire festival heeft als thema “on the move”. Het gaat over onderweg zijn, reizen, migreren, ontdekken of vluchten.

Het festival wordt donderdag in het internationaal literatuurhuis Passa Porta in de Dansaertstraat geopend door de Deense auteur Jens Christian Grondahl. Hij zal het hebben over hoe auteurs en lezers in fictie een reis kunnen ondernemen.

Vrijdag stellen 16 schrijvers uit de vier windstreken vragen aan Europa. Onder anderen Björn Larsson, Pegah Ahmadi en Maria Barbal nemen, samen met enkele circusartiesten en The New Music Collectiv, in de KVS deel aan de performance “Letters to Europe”. Ruud Gielens regisseert het geheel.

Zaterdagavond wordt er in De Munt een avond gewijd aan de kracht van de verbeelding. Philippe Claudel, Arthur Japin en Sandro Veronesi en anderen nemen het publiek mee in hun manier van denken en verbeelden. VRT-journaliste Annelies Beck presenteert.

Tijdens de slotdag zondag wordt er een groot parcours georganiseerd door Brussel, waaraan ruim honderd schrijvers en bekende medemensen deelnemen. Zo zal Helmut Lotti bijvoorbeeld poëzie voorlezen en praat Guy Verhofstadt met David Van Reybrouck over zijn bekroonde boek Congo. De Turkse Nobelprijswinnaar Orhan Pamuk sluit ‘s avonds het festival af. Hij zal het onder meer hebben over Turkije en Europa, en over schrijverschap en engagement.

 

Alle info vindt u op www.passaporta.be. Het Passa Porta Festival is een coproductie van Passa Porta, de partners Entrez Lire en Het Beschrijf en een groot aantal Brusselse cultuurhuizen.

 

Geschreven door

Chris Deforche

Neem contact op met Chris Deforche voor meer informatie over dit bericht