CVN - Commissie Cultureel Verdrag Vlaanderen - Nederland

Derde editie Ken je Buren

04/09/2014

Voor de derde keer organiseren de Taalunie, het Nederlands Letterenfonds en het Vlaams Fonds voor de Letteren onder de noemer ‘Ken je buren’ dit najaar een tournee met Vlaams-Nederlandse auteursduo’s. Na de aftrap op het Read My World Festival voert de tour langs boekhandels in Vlaanderen en Nederland.

ken-je-buren-postera2-kleiner

Ken je Buren

De tournee brengt het kruim van de Nederlandse en Vlaamse letteren op het podium. Drie auteursduo’s, telkens bestaande uit een Vlaamse en een Nederlandse auteur, zorgen voor het nodige burengerucht in een boeiende mix van literaire genres. Dichter, non-fictie- of proza-auteur: in Ken je buren nemen oude rotten en aanstormend talent het voor elkaar op. Ze stellen elkaars werk aan het publiek voor en gaan op zoek naar grensoverschrijdende verwantschappen.

Elk duo gaat op zoek naar wat hen bindt, verbaast of uitdaagt, over de grenzen heen. Neske Beks en Els Moors brengen een bijzonder en theatraal pleidooi voor het verkennen van de grenzen van de eigen seksualiteit en identiteit, Bernard Dewulf en Miek Zwamborn herkennen in elkaars werk een passie voor beeldende kunst en taal, en Ann Meskens en K. Schippers vertellen hoe een gemeenschappelijke fascinatie voor Jacques Tati uitgroeide tot een vriendschap. In Vlaanderen toert Ann Meskens met Joke Hermsen (o.a. Kairos en Stil de tijd) die in haar werk het maatschappelijke engagement niet schuwt. Presentator Friedl’ Lesage leidt het programma in goede banen.

Ken je buren trapt zaterdag 13 september a.s. om 16.00 uur af op het Read My World Festival in Amsterdam en eindigt op zaterdag 1 november in Leuven.

Voor info over alle Auteurs en data gaat u naar het Letterenfonds en het Vlaams fonds voor de Letteren.

Volg Ken je buren op Facebook.

Zie ook Boekblad.

Geschreven door

Chris Deforche

Neem contact op met Chris Deforche voor meer informatie over dit bericht