CVN - Commissie Cultureel Verdrag Vlaanderen - Nederland

deBuren zoekt jong schrijftalent voor een zomerstage in Parijs

20/12/2011

Het Vlaams- Nederlands Huis deBuren plant in samenwerking met de  Stichting Biermans-Lapôtre aankomende zomer een bijzondere residentie in het Huis van de Belgische en Luxemburgse studenten te Parijs. Tien jonge schrijftalenten worden van 1 tot en met 15 juli 2012 uitgenodigd in het Huis, dat gelegen is op het domein van de Cité Internationale Universitaire de Paris.  Van daar uit is het de bedoeling dat de uitverkorenen Parijs verkennen en erover schrijven in de vorm die hen het meest ligt : een artikel, maar evengoed een reportage, een kort verhaal of een andersoortige reflectie.  Het belangrijkste is dat op een originele manier wordt bericht over Parijs en de kansen en bedreigingen waaraan zij vanuit haar positie als metropool ten prooi valt. Reis- en spijskosten worden vergoed en verder zijn verschillende publicatiemogelijkheden voorzien.

Om als kandidaat in aanmerking te komen, dient wel aan een aantal criteria te worden voldaan. Zo moet de kandidaat of in Vlaanderen, of in Nederland wonen en mag die op 15 juli 2012 niet ouder zijn dan dertig jaar. Verder volgt de kandidaat een opleiding in het hoger onderwijs of heeft hij of zij die opleiding minder dan twee jaar geleden met succes afgerond. Tenslotte dient te worden aangetoond dat de deelnemer over een goede pen beschikt.

De concrete aanmelding gebeurd via een motivatiemail, vergezeld van CV en een bewijs van schrijfvaardigheid. Dit kan tot uiterst 1 maart 2012 gemaild worden aan Willem Bongers-Dek (willem@deburen.eu).

Houdt u de website van deBuren in de gaten voor meer informatie en eventuele updates.

Geschreven door

Chris Deforche

Neem contact op met Chris Deforche voor meer informatie over dit bericht