CVN - Commissie Cultureel Verdrag Vlaanderen - Nederland

Staat van het Boek: update Vlaams boekenklimaat

Staat van het boek - sprekerspanel
03/04/2014

Staat van het boek

Op 21 maart 2014 was CVN aanwezig op het vijfde symposium over de Staat van het Boek, georganiseerd door de Vlaamse Overheid. Doel van deze bijeenkomst was om een update te verkrijgen over het Vlaamse boekenklimaat in tijden van digitalisering en de opkomst van online boekenwinkels. De CVN, vertegenwoordigd door het Stageteam FotoPLUS nam er deel aan de deelsessies ‘Boeken- en leesbeleid in Frankrijk, ‘Boekhandel in beweging’ en ‘Auteurs over het beleid van morgen’.

De bijgewoonde sessies raakten aan een heel aantal aspecten van het Vlaamse boekendomein die ook de CVN vanuit een breder oogpunt wil opnemen in haar FotoPLUS van de Vlaams-Nederlandse culturele samenwerking, die dient als context voor de Viering van het twintigjarig bestaan van het Cultureel Verdrag Vlaanderen – Nederland in 2015

Boekhandel in beweging

De online boekenverkoop neemt de laatste jaren alleen maar toe en voorspeld wordt dat in 2020 tot 35% van de aankopen online zal gebeuren. Boekhandels zouden hun marktkennis en -beleid hierop moeten afstemmen en … lees verder via deze link.

Geschreven door

Chris Deforche

Neem contact op met Chris Deforche voor meer informatie over dit bericht