CVN - Commissie Cultureel Verdrag Vlaanderen - Nederland

De Bezige Bij Vlaanderen verwelkomt nieuwe hoofdredacteur Katrijn van Hauwermeiren

25/02/2015

Katrijn van Hauwermeiren wordt het nieuwe gezicht van De Bezige Bij in Vlaanderen. De nieuwe hoofdredacteur zal de acquisitie en begeleiding van Vlaamse auteurs op zich nemen. Ze zal onder supervisie van directeur/uitgever Henk Pröpper opereren en samenwerken met de Nederlandse hoofdredacteuren Suzanne Holtzer (Nederlandse fictie), Haye Koningsveld (non-fictie) en Peter van der Zwaag (vertaalde fictie). Gezamenlijk zullen ze het uitgeefbeleid van De Bezige Bij vormgeven.

Van Hauwermeiren begon haar loopbaan als stagiaire op de redactie Nederlandse fictie van De Bezige Bij en vervulde de afgelopen 3 jaar de functie van acquirerend redacteur voor Uitgeverij Promotheus/Bert Bakker, waar ze schrijvers als Herman Brusselmans, Griet op de Beeck en Saskia De Coster begeleidde.

Persbericht De Bezige Bij: “Ik kijk er ontzettend naar uit me verder te verdiepen in de rijkdom die de Vlaamse fictie en non-fictie te bieden hebben. Het is mijn missie de literaire kloof tussen Vlaanderen en Nederland kleiner te maken – mét oog en respect voor de verschillen.” (Van Hauwermeiren)

Bron: Boekblad, De Bezige Bij 

© Jaap van de Klomp

Geschreven door

Chris Deforche

Neem contact op met Chris Deforche voor meer informatie over dit bericht