CVN - Commissie Cultureel Verdrag Vlaanderen - Nederland

Das Magazin en NRC Next gaan samenwerken

29/06/2012

Op vrijdag 29 juni raakt bekend dat dagblad NRC Next en literatuurtijdschrijft Das Magazin gaan samenwerken. Het nieuwe tijdschrift behoudt de naam Das Magazinen wordt straks als bijlage bij NRC Next en los, in een luxere uitgave, verkocht. Door de samenwerking stijgt de oplage van Das Magazine naar 80.000, waarmee het grootste literaire tijdschrift van Nederland ontstaat. Over een week, op vrijdag 6 juli, verschijnt de eerste editie van het nieuwe blad. Eerder dit jaar gingen literair tijdschrift De Gidsen tijdschrift De Groene Amsterdammer een vergelijkbare samenwerking aan.

Das Magazin is opgericht in 2011 door Toine Donk en Daniël van der Meer, die als doel hadden om literatuur onder de aandacht van een jong publiek te brengen. Zij maakten tot nu twee afleveringen van het tijdschrift, dat voor het grootste deel met crowdfunding gefinancierd werd. De schrijvers die aan deze twee afleveringen meewerkten, waren zowel gevestigde namen als debutanten, onder wie Chad Harbach, Jan van Mersbergen, James Franco, Pepijn ‘Faberyayo’ Lanen, Joost de Vries, Remco Campert, Jan Jaap van der Wal, A.H.J. Dautzenberg en Hanna Bervoets.

Binnen de samenwerking met NRC Next zal aan de vormgeving van Das Magazin niet veel gesleuteld worden. Naast de uitgave als bijlage bij de krant, zal ook de luxe versie met linnen omslag verkrijgbaar blijven in de boekhandel.

Geschreven door

Chris Deforche

Neem contact op met Chris Deforche voor meer informatie over dit bericht