CVN - Commissie Cultureel Verdrag Vlaanderen - Nederland

Daan Stuyven wint Vlaamse Cultuurprijs voor Muziek 2010-2011

21/11/2011

Muzikant en zanger Daan Stuyven, beter bekend onder zijn artiestennaam DAAN, mocht afgelopen weekend de Vlaamse Cultuurprijs voor Muziek in ontvangst nemen. De Vlaamse Minister voor Cultuur Joke Schauvliege overhandigde hem de prijs tijdens de tiende editie van de Muzikantendag in het Brusselse Ancienne Belgique. De prijs bestaat uit een geldbedrag van 12.500 euro en een bronzen sculptuur van kunstenaar Johan Tahon.

Daan Stuyven brak in 1997 door met de mede door hem opgerichte groep Dead Man Ray. Zijn solocarrière onder de naam DAAN was een tweede succes, met als eerste single Swedish Designer Drugs (2002). De jury waardeert onder meer Stuyvens verdienste als “een artistieke duizendpoot waar je de voorbije jaren niet omheen kon. Iemand die als een echte, voltijdse artiest alle aspecten van zijn stiel onder de knie heeft: componeren, vertolken (zingen en spelen) tot en met de video’s en de verpakking of de tegenwoordig broodnodige promotie (of zelfs wat welgemeende controverse).” Daan blijft zichzelf telkens heruitvinden […].”

Sinds dit seizoen worden de Vlaamse Cultuurprijzen per kunstsector uitgereikt. De overhandiging vindt plaats tijdens een voor de sector belangrijk evenement, om zo meer aandacht voor de prijs en de winnaar te vragen.

Geschreven door

Chris Deforche

Neem contact op met Chris Deforche voor meer informatie over dit bericht